Na vele jaren verschillende sporten (Volleybal, tennis, zaalvoetbal, fitness) te hebben beoefend, zocht ik in 2008 een nieuwe uitdaging. Van kindsbeen af volgde ik de wielersport al op de voet. De keuze om zelf te gaan fietsen lag dus voor de hand. De eerste “koersfiets” werd aangeschaft

 

Na een aantal lekke banden en de daar bijhorende depannages, besloot ik eind 2009 een cursus fietsenmaker te gaan volgen aan het Provinciaal Centrum voor Volwassen Opleiding in Maasmechelen. In het eerste jaar bouwde ik, onder het deskundige toezicht van docent Kurt Claessens, mijn eerste zelf samengestelde fiets. Het certificaat Fietsenmaker behaalde ik in 2011 . Om op te hoogte te blijven van de laatste technologiën en werkmethodes bezoek ik de cursus nog op regelmatige basis. 

 

Begin 2012 onstond R-Ace-Bikes dan uit de passie voor de fiets en het fietsen.

 

Door verschillende fietservaringen mee te hebben gemaakt, waaronder tourtochten, de beklimming van de Mont Ventoux, enkele ritten uit de 1000km van Kom op tegen Kanker, heb ik de vele beschikbare merken en onderdelen zelf uitvoerig kunnen testen.

Op basis hiervan probeer ik een advies op maat en binnen ieders budget te geven. 

 

17-08-2019. .