Bij de keuze van een racefiets dient rekening gehouden te worden de doelstellingen van de fietsen en de inzetbaarheid van het frame. De meeste merken werken tegenwoordig met meerder types racefietsen : Aero-frame (snelheid), Granfondo-frame (gewicht) en een all-round-frame (uithouding/comfort). 
Bij Ridley vinden we respectievelijk de Noah, de Helium en de Fenix SL terug. Deze fietsen zijn met verschillende afmontage (Campagnolo, Shimano en Sram) te verkrijgen. Tevens is elk frame à la carte op te bouwen naar de keuze van de klant.

De Calabria, de Aquila en de Giulia zijn de respectievelijke topframes van Sensa. Bij Sensa kies je je frame, je versnellingsgroep (Shimano), eventuel opties (stuur van 3T, Ritchey of hoge carbonwielen van Supra), het type zadel (San Marco) de kleur van de kabels en je stuurlint. Hierdoor is elke Sensa naar de wens van de klant afgemonteerd. In het lagere gamma werken ze met standaard afmontage met degelijke shimano-onderdelen zodat de klant steeds een prijs-kwaliteit topfiets koopt
Aangezien steeds meer dames de weg naar het fietsen vinden, spelen beide merken hier op in door speciale dames-frames te voorzien. Zo is er bij Ridley de Liz (Carbon of Aluminium) en bij Sensa de Emilia (aluminium)

https://www.ridley-bikes.com/be/nl

http://www.sensabikes.com/

 

 

 


17-08-2019. .